Bron: Manfred Meeuwig | Olijfolie
Uit het boek ´Olijfolie´ maak ik de wortel/pompoentaartjes en deze spinaziegnocchi.
Ingrediënten
4 eetlepels olijfolie
250 gram ricotta
75 gram bloem
200 gram spanazie
nootmuskaat
stukje Parmezaanse kaas
Bereiden
Kook de gewassen spinazie net gaar, giet af, spoel koud en druk het water eruit.
Roer de ricotta los, meng er de eieren en wat zout doorheen.
Doe de bloem in een zeef en strooi 50 gram ervan over het ricottamengsel.
Hak de spinazie fijn, meng door de massa en rasp er wat nootmuskaat overheen. Laat het mengsel een uurtje in de koelkast rusten.
Zet een ruime pan op het fornuis, voeg een scheutje olie aan het water toe.
Bestrooi een werkplek met wat bloem, maak met een lepel balletjes van het mengsel en leg die op de bloem. Bestrooi met de rest van de bloem.
Doe een gedeelte van de balletjes voorzichtig in het zacht kokend water. Schep ze er na 2 minuten met een schuimspaan weer uit. Leg direct op ware borden. Beschenk aan tafel royaal met olijfolie en rasp er wat Parmezaam over. Eet snel op!


