Aanbevolen groente per dag minimaal 300 gram

WAARMEE WIL JIJ VANDAAG KOKEN?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors


Een schatting is dat er meer dan 20.000 eetbare plantensoorten zijn. Ja echt.

Maar hoeveel soorten eten wij daar nu eigenlijk van?


Hoeveel plantensoorten eten we nu?

Van de ruim 20.000 plantensoorten die we zouden kunnen eten, zijn maar 20 plantensoorten verantwoordelijk voor zo’n 90% van onze groente inname.

Nog zoveel meer groens wat we zouden kunnen eten!

Ben je geïnteresseerd in wat voor eetbare wilde planten er zijn? Dit fijne boek (uit het Duits vertaald) informeert je over 200 soorten die je kunt herkennen en gebruiken.


Groente en je gezondheid

klein jongetje eet taart ter illustratie artikel over groente is gezond


Groenten zijn nodig voor je gezondheid. Voldoende groente eten helpt je om de kans op bepaalde ziektes en aandoeningen te voorkomen of te verkleinen. Lees ook mijn 10 tips voor gezonder eten die je vandaag nog kan toepassen!

Liefst eet je groente onbespoten en zonder (teveel) gifstoffen. Dus kies voor biologisch als dat kan.

En heb je een eigen tuin met groente? Dan ben je nog meer in het voordeel. Jouw biologische hap is dichtbij en altijd vers.


Deze Pukka Active Selectiebox bevat 45 zakjes biologische kruidenthee die de vitaliteit van je lichaam en geest ondersteunen. Rijk aan prachtige bloemen en bladeren. 


Zelf heb ik de stap naar volledig biologisch nog niet gemaakt. En ja, ik wissel graag af met groente en vind het ‘normaal’ dat ik ‘s winters en zomers vrijwel dezelfde keuze heb.

Gezond?

Nou ik denk van niet, zeker als je niet voor biologisch kiest (of kan kiezen).

Hier op meergroenteeten ga ik bij mijn recepten steeds meer uit van seizoensgroenten én biologisch.


250 tot 500 gram groente per dag

bowl met veel verschillende soorten groenten


Het voedingscentrum stelt het volgende: ‘Groente (minimaal 250 gram per dag).

Eet je er genoeg van, dan verlagen ze het risico op hart- en vaatziekten. Ook is er een verband tussen het eten van groente en een lagere kans op darmkanker en tussen groene bladgroente en een lagere kans op diabetes type 2 (suikerziekte). Het eten van fruit hangt samen met een lager risico op diabetes, darmkanker en longkanker.’ Bron: Voedingscentrum


Ik sluit me graag aan bij de visie van Oersterk.

Over groente: ‘Eet dagelijks ten minste 300-500 gram groente (alle kleuren van de regenboog).’

Tien leefstijlregels waarmee je direct aan de slag kunt. Het frame voor een Persoonlijk Leefstijlplan ‘Richard laat je voelen en inzien dat je weer eigen baas over je lichaam en gezondheid kan worden’ 


OERsterk is het initiatief en het levenswerk van Richard de Leth. Geneeskundige, tegendenker, meevoeler, specialist in de preventieve leefstijlgeneeskunde.

Volg je OERsterk nog niet? Dan zou ik dat zeker doen want je krijgt een super interessante nieuwsbrief wekelijks in je mailbox.


Ook interessant

10 Tips voor een fitter leven
De yin en yang van makrobiotisch koken