WAARMEE WIL JIJ VANDAAG KOKEN?
Aardappelkoek uit de oven
Uit ‘De Joodse Vegetarische Keuken‘ 1988 | ISBN 9062914047
Dit heb je nodig voor de aardappelkoek
4-6 middelgrote aardappelen
1 uitje
30 gr boter
2 eieren, losgeklopt
3 eetlepels volkorenmeel
1½ theelepel zout
1½ theelepel bakpoeder
Zo maak je de aardappelkoek
- Rasp de aardappelen en het uitje.
- Smelt de boter in een ovenvaste schaal en schep het gerapspte aardappelmengsel erdoorheen.
- Voeg de rest van de ingrediënten aan de aardappelen toe en meng alles goed door elkaar.
- Bak de kugel 30 tot 40 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven (180°C) en dien het direct op.
Het boek ‘De Joodse vegetarische keuken’
Het boekje ‘De Joodse vegetarische keuken’ is in 1988 vertaalt. ISBN 9062914047. Online moet je geluk hebben deze tegen te komen. Dan maar kringlopen…
De Joodse keuken heeft zijn eigen specialiteiten maar is internationaal geïnspireerd. Veel traditionele schotels hebben een link met de landen waar joden zich in de loop der eeuwen hebben gevestigd.
Zo vind je in het boek Russische perogen (gevulde deegflapjes met een hartige vulling), maar ook Spaans gevulde aubergines en rijstpilaf met linzen.
Recepten voor feestdagen, zoals de Pesach, ontbreken ook niet in dit boekje.